Veevervoer, ook gebruikte wagens mogelijk!


veevervoer, kippenvervoer, diervriendelijke wagen, dieren transport,  varkens transport, gebruikt, kopen, veetransportHet transport van levende dieren vraagt natuurlijk speciale zorg en maatschappelijk is er veel over te doen. Veetransport is aan allerlei regels gebonden. Naast de algemene regels voor verkeersveiligheid kent het veevervoer regels ten aanzien van diervriendelijkheid en hygiëne. Veevervoer gebeurt daarom altijd met speciaal daarvoor bestemde voertuigen. We kennen onder anderen paardentrailers en vrachtwagens voor het vervoer van varkens, kippen en runderen.

De juiste documenten en het juiste tweedehands transportmiddel

Eén van de algemene regels in Nederland betreffende de veetransportmiddelen is bijvoorbeeld dat een aanhangwagen voor vee of paarden vervoer periodiek (eens in de vijf jaar) gekeurd dient te worden door de  Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).De NVWA geeft een goedkeuringsbewijs veevervoer en een controleplaat af wanneer een aanhangwagen is goedgekeurd.

Een andere regel is dat een chauffeur die vee vervoert over een afstand die langer is dan 65 kilometer een getuigschrift vakbekwaamheid veevervoer dient te hebben. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt over veetransport in binnen- of buitenland. Wilt u een dergelijk getuigschrift behalen dan kunt u een korte opleiding doorlopen met een afsluitend examen.

Bent op zoek naar een tweedehands vervoersmiddel voor transport van bepaalde diersoorten of voor langere/kortere afstand dan 65 kilometer? Geef het aan ons door. Wij helpen u bij het vinden van het juiste gebruikte vervoersmiddel voor dierentransport.
 
Hulp nodig? Bel me! Skype Bel mij terug


 
Kleyn Trucks on Facebook Kleyn Trucks on Twitter Kleyn Trucks on Google+ Kleyn Trucks on YouTube Kleyn Trucks on Pinterest Kleyn Trucks on LinkedIn